Pripremila: Dijana Kopjar Mucak
Izvor: brendkultura.com
Kraljevski tretman za Njenu Visost Mačku? Naravno! U Royal Cat Hotelu upravo se tako ponašaju prema vašim dlakavim četverošapnim ljubimcima koji mijauču. I to je razlog što su u kratkom vremenu postali brend o kojem treba pisati i govoriti.

Čuvanje mačaka

Čuvanje mačaka - Royal Cat Hotel

Nemoguće je voditi smještaj za kućne ljubimce bez ljubavi prema životinjama. Tako je i Mirjana Sović, vlasnica Royal Cat Hotela, jedva pronašla vremena odgovoriti na naša pitanja. Ispriku smo, naravno, prihvatili jer kako ćete išta zamjeriti osobi koja svaki slobodan trenutak koristi za pružanje pomoći napuštenim životinjama?

“Dugo sam razmišljala o tome da jednog dana otvorim hotel za životinje, potaknuta dugogodišnjim volontiranjem, pomaganjem napuštenim i bolesnim životinjama na ulicama pružajući im privremeni smještaj u svom domu i u pronalsku njihove nove obitelji sretnim udomljavanjem.

Bezbroj puta sam se i sama našla u situaciji kada sam morala otputovati, a nisam imala kome povjeriti svoje mace. Privatni smještaji nisu dolazili u obzir jer su mace prisiljene boraviti u zajedničkoj prostoriji bez nadzora ili su zatvorene u transporterima što je za njih ogroman stres. Također, nije bilo mogućnosti da moja maca ima samo svoju hranu ili WC, te da ja imam nadzor.

Ovo su realni problem vlasnika životinja, koji zbog privatnih i poslovnih razloga često putuju. Tako je i nastao cijeli projekt u koji sam uključila i svoju sadašnju partnericu Rahelu Cvitković”, priča nam Mirjana.

Od ideje do realizacije prošlo je oko šest mjeseci. Rahela i Mirjana išle su jedinim pravim putem: prvo su istraživale potencijal, pa formirale troškovnik i potom krenule u realizaciju. I uspjele! Pronašle su odgovarajući poslovni prostor na ulazu u Dugo Selo, opremile ga raznim sadržajima dostojnima royal tretmana i investirale više od 230 tisuća kuna.

Royal Cat Hotel prostire se na više od 120 kvadrata, moderno je uređen i klimatiziran, a u prostorije u kojima borave mace mogu ući samo vlasnici i to pod strogim higijenskim uvjetima. Na raspolaganju je 30 drvenih prostranih apartmana; u svakom mogu boraviti 2-4 mace istog vlasnika.

Tu je i specijalno izrađen kavez na prozoru u kojem mace imaju osjećaj kao da borave vani. Dlakavice imaju na raspolaganju i veliki Playground sa puno različitih kućica, skrivalica, krevetića, visećih udobnih ležajeva, grebalica, osvijetljeni umjetni akvarij, kamin, velike LED televizore na kojima se vrte programi za mace, tiha umirujuća glazba, cvrkut ptičica i mirisi kao da su doma.

Vlasnik može putem video linka 24 sata na dan vidjeti svoju macu.

Covid 19 i higijenske mjere

No bajku je nakratko omela pandemija. Poslovanje Royal Cat Hotela je usko vezano uz turizam i putovanja, pa su potrebe za smještajem ljubimaca bile drastično smanjene. Pokretanje gospodarstva i turizma stoga očekuju s nestrpljenjem, jer će to nedvojbeno dovesti do povećanih potreba za njihovim uslugama.

U dijelu higijenskih mjera za Royal Cat Hotel nije se puno promijenilo. „Higijena nam je bila i bit će uvijek najveći prioritet. Podovi, apartmani, oprema, krevetići, igračke i WC-i čiste se parnim čistačem i odgovarajućim sredstvima.

I do sada smo provodili svakodnevnu dezinfekciju hotela, što uključuje provjetravanje prostorija, čišćenje prostora i opreme dezinfekcijskim sredstvima i Ekocidom-S koji služi za ubijanje virusa i bakterija. Svaki naš posjetitelj je morao navući posebne zaštitne navlake za cipele i temeljito dezinficirati ruke da bi uopće mogao pristupiti prostoru sa macama“, pojašnjava Mirjana.

Kraljevske mace na društvenim mrežama?

Nemoguće je ne primjetiti s koliko pozitivnih emocija Royal Cat Hotel komunicira sa svojim pratiteljima na društvenim mrežama. Glavne zvijezde su naravno – mace.

Čuvanje mačaka - Royal Cat Hotel

“Strategija naše komunikacije razvila se iz odnosa vlasnika i ljubimaca. Mace su nama članovi obitelji i emocionalna povezanost je velika a naš pristup se sastoji u tome da svaka maca bude jednako pažena i voljena u hotelu kao da je kod kuće.

To je poruka koju želimo poslati svima, pa i putem društvenih mreža, a mislim da i sami vlasnici to potvrđuju kroz poruke koje nam šalju javno, kao i svojim ponovnim dolascima u hotel. Samo osmišljavanje strategije i vođenje društvenih mreža je moja vlastita kreativnost”, kaže Mirjana.

Osim sretnim macama koje imaju ljude koji brinu o njima, svoja vrata otvaraju i manje sretnima koje traže udomitelje. Radi se o projektu Royal Cat Hotela ”Udomi macu”, u kojem spajaju tvrtke i udruge koje spašavaju napuštene mačke, jer su kapaciteti udruga i volontera maksimalno iskorišteni.

“Cilj je da pravne ili fizičke osobe sponzoriraju smještaj za jedan ili više apartmana na minimalno šest mjeseci. Tu borave mace iz udruga. Radi se o potpuno zdravim životinjama koje su dulje vrijeme na skrbi udruga, veterinarski zbrinute, cijepljene, kastrirane i testirane na FIV i FELV. Tako se zapravo oslobodi mjesto za nove mace koje trebaju pomoć. Mace iz sponzorskih apartmana se udomljavaju a nakon što jedna maca pronađe svoj trajni dom, na njeno mjesto dolazi sljedeća iz udruge”, pojašnjava Mirjana.

Nesumnjivo je da je Royal Cat Hotel vrlo visoko postavio standarde čuvanja kućnih ljubimaca. Klijenti im se vraćaju, dobivaju odlične recenzije i hvale ih na društvenim mrežama. Zato Royal Cat Hotelu želimo još puno zadovoljnih mijau korisnika!

Saznajte više o našim uslugama i cijenama!